fredag 23. januar 2009

Magic Loop
Man har stadig håndarbeidsdialoger gående på Trådsnella. Noen foregår i tråder og noen foregår utenfor. Med Zirkona har jeg hatt flere slike dialoger. Hun svarer og jeg spør.

NB: Det som står her er godkjent for blogginnlegg av oss begge.

Først en henvisning til siden Zirkona tidligere har skrevet om Magic loop som inneholder beskrivelse og linker til videoer og bildeserier med mer. Det finner du her .

Hvordan legge opp til sokker med magic loop?

Legger ved en tegning som viser hvordan arbeidet og pinnene er i forhold til hverandre. Egentlig så er det veldig enkelt. Du legger opp det antall masker du trenger på en lang rundpinne. Så teller du deg frem til halvparten av maskene og drar en god del av kabelen ut i mellomrommet mellom de to maskene som danner midten. Når du skal begynne å strikke, drar du ut så mye kabel at det er behagelig å strikke, mens du har igjen en sløyfe (loop) der du tro ut kabelen. Så strikker du første halvdel. Så drar du kabelen i en sløyfe (loop) slik at det igjen blir behagelig å strikke.

Når jeg skal ha to par sokker på samtidig - hvordan gjør jeg med den bakerste sokken da?

Strikker jeg sokk nummer 1, så flytter jeg hele den over på pinnene og trekker frem sokk nummer 2?

Du legger opp alle maskene på den første sokken, og drar kabelen igjennom midtmaskene (en halvpart på hver side) slik du allerede har forsøkt. Begynn med nytt nøste, så gjør du akkurat det samme med den neste. Begynner å strikke i den enden av pinnen som garnet sitter, men på motsatte sokkelhalvdel og strikker halve den ene sokken, så halve den andre - loop- og tilbake på begge de siste halvpartene - loop - Det betyr at den ene siden - det som tidligere ville vært en pinne - nå består av 2 halve sokker - så kommer en loop, og så kommer de to siste halve sokkene og så en loop. Når du er ferdig på den ene siden, strekker du pinnen først rett ut i den retningen den står i arbeidet før du bøyer. Jeg synes faktisk det er lettere å få det jevnt med magic loop enn med strømpepinner. Jo lenger rundpinne du har - jo mindre "press" på kantmaskene.

Hvor lange rundepinner må jeg ha til magic loop?

Jeg bruker 80 cm - da har jeg god plass til buene/loopene, det er deilig. Sånn akkurat eller litt for liten blir man GAL av! I alle fall jeg.

Feller jeg hælen og på rundpinner? Hvordan blir i så fall det?

Når du kommer til hælen, lar du alle de maskene du ikke skal strikke på, ligge på den ene siden av loopene. Så strikker du de aktive maskene frem og tilbake på den andre sidne av loopene. Akkurat slik du strikket med strømpepinner. Du tenker den ene siden mellom loopene som den eller de strømpepinnen du strikket hæl på sist.

1 kommentar: